Over Alecto Baby

Al 45 jaar helpt Alecto Baby jonge ouders met elektronica waar ze op kunnen vertrouwen. Alecto Baby zorgt ervoor dat er altijd ogen en oren zijn op de kinderkamer. Wat je wensen ook zijn, wij hebben voor iedereen een oplossing die naadloos aansluit. Ook als je wilt weten hoe het met de gezondheid van je kindje is gesteld.

Alecto heeft een assortiment van 100+ babyproducten. Van flessenwarmers tot thermometers, van babyfoons tot slaaptrainers. Alecto Baby heeft alles om jouw kindje van de beste zorg te voorzien.

Als het om je kindje gaat, kun je niet voorzichtig genoeg zijn. En die zorg delen we. Daarom steken we heel veel energie in de veiligheid en ‘bedrijfszekerheid’ van onze producten. Met Alecto baby weet je dus dat je voor kwaliteit kiest. Dat zeggen wij niet alleen, maar dat blijkt uit diverse testpanels van toonaangevende instituten zoals de Consumentenbond en beoordelingen van andere ouders op bijvoorbeeld Kieskeurig. En voor al die kwaliteit ben je nooit duurder uit dan nodig is. Dat is het voordeel van de grootste zijn. Alecto Baby staat al jaren aan de top. Dat vinden we nooit vanzelfsprekend, maar het geeft jou wel de zekerheid dat je ons met een gerust hart om hulp kunt vragen.

Alecto Baby heeft daarom als uitgangspunt het FRIENDS-principe:

Fast & Flexible (Snel & Flexibel)

De bouwsteen van ons succes, aanpassingsvermogen door snel en flexibel te zijn. Essentieel om aan de veranderende behoeften van ouders te voldoen. We blijven dankzij ons aanpassingsvermogen goed op de hoogte van de stand van zaken, de veranderende behoeften en nieuwe technologieën, zodat we jou als eindgebruiker beter van dienst kunnen zijn.

Reliable (Betrouwbaar)

Jouw vertrouwen in ons is veel waard. We werken met officiële normen en processen. Bovendien worden de fabrieken zonder uitzondering regelmatig bezocht door haar inspecteurs, met bijzondere aandacht voor de arbeidsomstandigheden ter plaatse, maar ook voor de sociale arbeidsomstandigheden of veiligheidsaspecten die van toepassing zijn op de betrokken werknemers.

Innovative (Innovatief)

Bij Alecto streven we ernaar onze producten te onderscheiden door creativiteit en passie, door constant te innoveren en door producten van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Alecto werkt daarom voortdurend aan innovatieve toepassingen in haar productontwikkeling.

Exceeding expectations (Verwachtingen overtreffen)

We werken om onze beloften waar te maken, de ogen en oren van onze doelgroep te openen en al onze consumenten van dienst te zijn door in onze producten functies en dergelijke toe te voegen die meer zijn dan de standaard. Zo willen we de verwachting van onze consument overtreffen.

No nonsense

Bij Alecto weet je meteen wat je kunt verwachten. Recht toe recht aan. We houden er niet van om ergens omheen te draaien.

Durable (Duurzaam)

We zijn van mening dat wij als Alecto in ons handelen een rol van betekenis vervullen op het gebied van duurzaamheid en de maatschappelijke relevantie. Om hier invulling aan te geven worden zo veel mogelijk milieu-ontziende onderdelen in de producten ingebouwd en wordt rekening gehouden met de recyclebaarheid van producten na afloop van de levensduur. Zo werken de meeste producten op batterijen die na hun gebruik afzonderlijk gerecycled kunnen worden en werken wij altijd aan energiezuinige producten.

babyfoons

Alecto DVM-143 babyfoon met camera

Alle voordelen van de DVM-143 babyfoon met scherm

 • Luister én bekijk je kindje op de ouderunit met een groot scherm van 11 cm
 • Dankzij de digitale techniek is de verbinding in beeld en geluid 100% storingsvrij
 • De infraroodcamera zorgt ook in het donker voor een helder beeld
 • Je koopt een babyfoon van de marktleider in de Benelux
Babyfoon met scherm biedt verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt de ouderunit van de DVM-143 babyfoon met camera gemakkelijk uitbreiden. Daarvoor zijn twee opties. Allereerst is er de babyunit van het type DVM-201. Deze biedt precies dezelfde functies zoals temperatuurindicatie en terug spreken en je kunt ook deze extra uitbreidingscamera besturen vanaf de ouderunit.

Alecto DVM-73 Babyfoon Met Camera

Eenvoudige babyfoon met camera in kleur

 • Alecto Baby DVM-73 Babyfoon met camera en 2.4" kleurenscherm
 • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
 • Energiebesparende Eco modus
 • Voordelige prijs
 • Verkrijgbaar in de kleuren wit/antraciet

Een babyfoon zorgt in de eerste plaats voor een veilig gevoel. De zekerheid dat je kindje lekker ligt te slapen. Dat mag je dan ook van deze eenvoudige babyfoon met camera verwachten. Maar dat niet alleen! Want dankzij die camera, is deze babyfoon zowel praktisch als ontzettend leuk. Het kleurenscherm van de ouderunit is iets groter dan zes centimeter en geeft een scherp beeld. Ook in het donker. Geniet van de aanblik van je slapende hummel en kijk mee bij het wakker worden, of tijdens de ‘gesprekken’ met favoriete knuffels. Je krijgt de babyfoon standaard geleverd met één camera, maar je kunt de set uitbreiden tot vier camera’s. Handig als je meer kinderen hebt en voor in de speelkamer.

Alecto DVM-64 Babyfoon met camera en 2.4" kleurenscherm - wit

Handige babyfoon met camera en 2.4" scherm

 • Alecto Baby DVM-64 Babyfoon met camera en 2.4" scherm
 • Uitbreidbaar tot 4 camera’s (DVM 64C)
 • Tweewegcommunicatie (VOX)
 • Uitstekende prijs kwaliteit verhouding

Met deze handige babyfoon met camera van Alecto Baby heb je altijd een veilige privéverbinding met je kindje. Deze instapbabyfoon bestaat uit een camera en een 2.4” scherm en heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
Alle essentiële functionaliteiten van deze handige babyfoon met camera
Deze babyfoon met camera van Alecto Baby is je ideale oplossing voor kersverse ouders! Je hoort en ziet je baby via een 100% storingsvrije en beveiligde verbinding. Hij heeft bovendien een zeer goede geluidskwaliteit en een kristalhelder beeld, zowel overdag als 's nachts. Het leuke van deze babyfoon van Alecto Baby is dat je hem tot vier camera’s kunt uitbreiden. Ideaal voor als je meerdere kinderen hebt en vooral handig voor in de speelkamer. Zo kun je je kinderen altijd bekijken en horen via de oplaadbare ouderunit. De camera’s zijn uiteraard handmatig instelbaar. Daarnaast kun je met deze handige babyfoon met camera makkelijk via de tweewegcommunicatie met je kindje praten. Zing ook een slaapliedje terwijl je in je eigen kamer bent of vertel een leuk verhaaltje voor het slapen gaan.

Alecto DBX-84 DECT Babyfoon Uil

Uil babyfoon, perfect geluid met nachtlampje

 • Alecto Baby DBX-84 DECT babyfoon uil
 • Babyunit in de vorm van een schattig uiltje
 • Nachtlampje in ogen van de uil (op afstand te bedienen)
 • Verkrijgbaar in de kleur: wit/zilver

Zoek je een babyfoon van topkwaliteit, die de babykamer ook nog gezelliger maakt? Dan is deze uil babyfoon een uitstekende keuze! Hij is even schattig als praktisch. Zo zijn de oogjes van de uil tegelijkertijd een sfeervol nachtlampje. En natuurlijk kan deze vogel ook prachtig zingen; hij houdt het niet bij een simpel ‘oehoe’, maar kent vijf slaapliedjes waar je kleintje bij weg kan dromen. De babyfoon is uitgerust met DECT-geluidskwaliteit. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunication en is een veilige standaard. Behalve een kraakhelder geluid, ben je verzekerd van beveiliging tegen afluisteren en de signalen van andere apparaten. Jouw uil babyfoon is dus 100% storingsvrij.

Alecto DBX-85 ECO DECT Babyfoon - Blauw

DBX-85 ECO: gewoon een goede babyfoon met een prima prijs

Je zoekt naar een babyfoon die precies dat doet waar jij hem voor wil gebruiken. Die een veilige en zekere manier biedt om je kindje in de gaten te kunnen houden. Een apparaat zonder veel poespas, dat gemakkelijk in het gebruik is en een hoge kwaliteit koppelt aan een scherpe prijs. Kortom: gewoon een goede babyfoon waar je op kan vertrouwen. Dan kies je voor de DBX-85 ECO. Niet voor niets een van de meest gekochte babyfoons van Nederland.

Wat maakt de DBX-85 ECO een goede babyfoon?

De DBX-85 ECO wordt door veel jonge ouders geroemd vanwege zijn eenvoudige bediening. Je sluit de babyunit aan, laadt de ouderunit op en legt met een simpele druk op de knop verbinding tussen beide. Vanaf nu hoef je alleen maar te zorgen dat je babyfoon opgeladen blijft. Simpeler kan niet. Ondanks de eenvoudige bediening biedt de DBX-85 ECO alles wat je van een goede babyfoon mag verwachten zoals:

 • een hele goede prijs-kwaliteit verhouding
 • instelbare gevoeligheid
 • goede geluidskwaliteit

Meer kenmerken van de DBX-85 ECO

Alecto Digitale Babyfoon DBX-10

De DBX-10 is een goedkope babyfoon met de kwaliteit van Alecto

Veel moeders weten uit ervaring: Alecto biedt de hoogste kwaliteit voor je kindje, tegen de scherpste prijs. En uit onze reeks digitale babyfoons is de DBX-10 de gunstigste. Maar hij bezit desondanks wel de zekerheden die je van Alecto mag verwachten:

 • gemaakt door de marktleider in babyfoons
 • eenvoudige bediening
 • digitale storingsvrije technologie

Deze babyfoon koop je als je kwaliteit zoekt en op de kleintjes wil letten.
Omdat je best veel van een goedkope babyfoon mag verwachten
Omdat er bij de DBX-10 niet is bespaard op de basisfuncties heb je een babyfoon die precies doet wat hij moet doen: het bieden van een 100% storingsvrije digitale verbinding met je kleine die lekker ligt te slapen. Het bereik van de DBX-10 is groot: je kan er tot 50 meter mee binnenshuis en hij haalt in de tuin wel 300 meter. Voor deze kleine krachtpatser hoef je echt niet kleinbehuisd te zijn. De DBX-10 geeft je netjes een signaal als je toch buiten bereik van de babyunit komt. En dat doet hij trouwens ook als de batterijen na 12 tot 15 uur weer opgeladen moeten worden. Zo heb jij weer een zorg minder.

Slaaptrainers

Alecto BC-100 Baby Slaaptrainer - Nachtlampje - Wekker

Deze slaaptrainer leert je kindje dag en nacht

Soms vinden kinderen het lastig om het ritme van dag en nacht goed in te schatten. Ze worden wakker en denken dat het tijd is om op te staan, terwijl ze eigenlijk nog een paar uurtjes langer in bed zouden moeten liggen. Dit probleem wordt vaak nog groter als de dagen langer en korter worden of als de zomer- en wintertijd ingaan.

De BC-100 is een slaaptrainer die kindjes helpt met het ontwikkelen van een besef van tijd.

Hoe werkt zo’n slaaptrainer precies?

Als papa of mama stel je op de BC-100 slaaptrainer een tijd in, die je geschikt vindt om op te staan. Je zet de slaaptrainer in de slaapkamer van je kind op een plek waar hij of zij hem goed kan zien. Het display heeft 's nachts een blauwe kleur en laat tevens een maantje zien. Dit is voor je kind een teken dat hij nog in bed moet blijven liggen. Is de tijd bereikt die je hebt ingesteld? Dan springt de BC-100 slaaptrainer naar een oranje scherm waarin een zonnetje te zien is. Tijd om op te staan! Op deze manier kun je elk kind - zelfs als het nog niet kan klokkijken - trainen om langer in bed te blijven liggen en jullie meer nachtrust te gunnen.

De slaaptrainer is draadloos en oplaadbaar. We leveren een micro-USB kabel mee waarmee je hem op kunt laden. De helderheid van het scherm is in 7 standen in te stellen. Je gebruikt hem dus ook als een nachtlampje mocht je dat willen. Tenslotte is de BC-100 ook nog eens een wekker met alarm.

We zetten nog even kort de veelzijdige mogelijkheden van de BC-100 slaaptrainer op een rij.

Alecto BC-100 Monkey Slaaptrainer

Handige nachtlampwekker voor in de kinderkamer!

 • Alecto Baby BC-100 MONKEY Slaaptrainer-Nachtlamp-Wekker
 • Multifunctionele slaaptrainer voor kinderen
 • Tevens een klok en wekker
 • Draadloos, werkt met een via USB oplaadbare batterij
 • Eenvoudige bediening
 • Ook te gebruiken als klok en wekker

De totaaloplossing voor het krijgen van tijdsbesef

De BC-100 MONKEY slaaptrainer is een totaaloplossing voor kinderen om spelenderwijs te leren omgaan met de tijd. Voor de ontwikkeling van je kroost is een slaapritme een belangrijke factor. Deze handige nachtlampwekker zorgt voor een dagelijkse regelmaat die kinderen de rest van hun leven goed kunnen gebruiken. Om lichaam en geest volledig te herstellen hebben kinderen meer slaap nodig dan volwassenen. Alleen begrijpen ze vaak niet wanneer ze heerlijk aan het spelen zijn dat het bedtijd is. Om kinderen te helpen met het krijgen van (bed)tijdsbesef is deze handige nachtlampwekker de uitkomst!

Babyvoeding

Alecto Magnetron Fles Sterilisator

Fles sterilisator op stoom, doodt 99,9% bacteriën

 • Alecto Baby BW-04 Magnetron fles sterilisator
 • Steriliseert flessen snel en gemakkelijk, zonder schoonmaakmiddelen
 • Stoomsterilisatie doodt 99,9% van alle bacteriën
 • Verkrijgbaar in de kleur wit

Wat is de BW-04 fles sterilisator?
Met deze fles sterilisator maak je flessen en spenen in een handomdraai schoon, znder schoonmaakmiddelen. De fles sterilisator werkt met stoom en doodt 99,9% van alle bacteriën. Als je flesvoeding geeft of gekolfde melk, gaan er zo vier tot zes flesjes door op een dag. Dat is een heleboel schoonmaakwerk, dat je ook aan de fles sterilisator kunt overlaten. Binnen een minuut of zes zijn je flessen weer klaar voor gebruik en jij hebt er geen omkijken naar. Heerlijk!

Alecto BW-512 CAR Flessenwarmer Thuis & Onderweg

Flessenwarmer auto, snel warm, ook voor thuis

 • Alecto Baby BW-512 CAR Flessenwarmer voor thuis en onderweg
 • Zeer snelle opwarming (vermogen 500W via 230V, 100W via 12V)
 • Met 12V auto adapter voor onderweg
 • Verkrijgbaar in de kleur wit

Wat i de BW-512 CAR flessenwarmer auto?
Met deze flessenwarmer kun je jouw kindje een heerlijk warm flesje of potje voorschotelen, zowel thuis als onderweg. Baby’s en peuters veranderen in de verschillende groeifases ook hun eetritme. Zitten jullie in de auto en krijgt de kleine trek? Dan gebruik je de 12V auto adapter voor het gelijkmatig en vlot verwarmen van een babyhapje of fles. Natuurlijk kun je deze flessenwarmer niet alleen in de auto gebruiken, maar ook thuis. Daar werkt het apparaat nog sneller.
Hoe werkt deze flessenwarmer auto?