Voor sterke botten: extra vitamine D

  • Geplaatst op
  • Door ikwordmama.nl
  • 0

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, de celgroei en het ontwikkelen van het immuunsysteem. Je lichaam maakt de vitamine zelf aan onder invloed van zonlicht. Helaas valt het niet altijd mee om je dagelijkse portie zonlicht op te vangen... Slik daarom elke dag 10 microgram extra vitamine D. Zo weet je zeker dat je kindje niets tekort komt!

Waarom heb ik extra vitamine D nodig?

Vitamine D zorgt voor sterkte botten en tanden. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kindje. Daarnaast speelt deze vitamine een rol bij de celdeling en celgroei en zorgt het voor de opbouw van het immuunsysteem. Kortom: om je kindje sterk en gezond ter wereld te laten komen, heb je extra veel vitamine D nodig! 
 

Hoe kom ik aan extra vitamine D?                                       

De belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Onder invloed van zonlicht maakt je lichaam zelf vitamine D aan. Maar helaas valt dat dagelijkse kwartiertje zonlicht met dit Nederlandse weer niet altijd mee. Helemaal in de winter. En als je ook nog eens een donkere huid hebt, wordt de opname van zonlicht helemaal moeilijk. Schijnt de zon wel volop? Ga dan niet liggen bakken: een kwartiertje zon is ruim voldoende voor je dagelijkse dosis vitamine D.
 

Er zijn daarnaast ook voedingsmiddelen die vitamine D bevatten, zoals eieren, vette vis en volle melk. Ook is het toegevoegd aan margarine, halvarine en baak- en braadproducten. Toch heb je hier waarschijnlijk niet genoeg aan.
 

Het voedingscentrum adviseert daarom om tijdens de zwangerschap dagelijks 10 microgram extra vitamine D te slikken. Dit kan in de vorm van vitaminepillen. Er zijn ook speciale zwangerschapsvitaminen te koop met vitamine D. Let er wel op dat je nooit over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid heengaat.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden