Dr Browns Babyflessen

Sorry,
niets gevonden voor uw zoekterm
Ter compensatie van het ongemak schenken wij u 10% korting* op uw volgende bestelling
Promocode
EMPTY-s10
Promotiecode gekopieerd
De korting tot 31-12-2022. De korting is geldig voor alle producten, behalve de merken Bopita, Recaro, Doona, Nomi, Theraline, Träumeland en Babyzen. Niet van toepassing op reeds afgeprijsde artikelen. De korting kan niet gebruikt worden i.c.m. andere acties en kortingscodes van de webshop. Per bestelling kan slechts 1 kortingscode worden gebruikt. Een kortingscode kan niet gebruikt worden i.c.m. andere kortingscodes, als de voorwaarden van de kortingscode dit niet expliciet vermelden.

Dr Brown’s flessen

De flesjes van Dr. Brown’s zijn bekend door hun ventielsysteem Natural Flow. Dit ventiel zorgt ervoor dat er bij het drinken geen lucht in de voeding komt en de melk soepel stroomt. Zo verminder je krampjes, spugen en zere oortjes na het voeden. De zuigflessen zijn er in twee uitvoeringen: de Dr. Brown’s  standaardfles met een smalle hals en de brede halsfles. Voor beide babyflessen zijn passende spenen te koop. 

De Dr. Brown’s speen 
Alle Dr. Brown’s flessen in ons assortiment worden standaard geleverd met een fase 1 speen. De handige starterset en cadeauset bevatten ook spenen voor de opvolgende fases. Vervang de spenen regelmatig en stap over op een volgende fase speen als de voeding erg veel langer dan 20 minuten duurt.

- Dr. Brown’s speen Prematuur: voor vroegtijdig geboren kindjes of minder krachtige drinkers.

- Dr. Brown’s speen Fase 1: geschikt voor kindjes tot circa 3 maanden. 

- Dr. Brown’s speen Fase 2: geschikt voor kindjes van 3 tot 6 maanden circa. 

- Dr. Brown’s speen Fase 3: vanaf circa 6 maanden. 

- Dr Brown’s speen Fase 4 of papspeen: voor dikkere melkvoeding of pap, of gretige eters.

Dr Brown’s fles aanbieding
Het is wel zo prettig om voor iedere voeding direct een schone fles bij de hand te hebben. Zorg dan ook dat je een compleet setje flesjes in huis hebt, in verschillende maten, plus een goede flessenborstel en spenenreiniger. 

Onze tip: maak een voordelige start met de Dr. Brown’s starterset, de dubbelverpakking of de giftset in de uitvoeringen brede halsfles of smalle halsfles. De babyflesjes zijn ook verkrijgbaar als Dr. Brown’s fles Roze of Blauw.

Vind nu jouw ideale babyfles van Dr. Brown’s bij Ikwordmama. Heb je nog vragen over de babyflessen of over andere artikelen van Ikwordmama? Stel ze gerust via onze Chat. We helpen je graag verder!

 

De Dr Brown’s Babyfles

Buikkrampjes en spugen
Het ventielsysteem Natural Flow van Dr. Brown’s leidt tijdens het drinken de lucht niet dóór de voeding, maar erlangs. Zo drinkt je kindje geen extra lucht en voorkom je buikkrampjes en spugen. Ook de vitamines in de voeding worden zo optimaal behouden. 
Zodra je kindje niet meer gevoelig is voor problemen door lucht in de melk is er de optie om het ventielsysteem uit de fles te verwijderen. Daarom vind je ook de aanduiding ‘Options Bottle’ op de verpakking.

Dr. Brown’s fles bij borstvoeding
Het ventielsysteem in de flesjes zorgt er daarnaast voor dat de melk stroomt zonder dat er hard gezogen hoeft te worden. Dit benadert het drinken bij borstvoeding optimaal. De brede halsfles heeft daarbij een bredere speen die tepel-speenverwarring beter voorkomt. De Dr. Brown’s fles is dan ook prima te combineren met borstvoeding. Daarnaast voorkomt het ventiel zere oortjes bij je kindje door te hard zuigen en vacuümtrekken.

De standaardfles of smalle halsfles
De Dr. Brown’s smalle halsfles wordt ook wel standaardfles genoemd. Kiezen voor een Dr. Brown’s fles met brede of smalle hals is een persoonlijke keuze. Het is maar net wat je prettiger vindt vasthouden. Voordeel van de smalle halsfles is dat deze op de Medela borstkolf past.

De brede hals fles
Naast de standaardfles met smalle hals heeft Dr. Brown’s de brede halsfles. Ook bij deze fles hoort een uitneembaar ventielsysteem ‘Natural Flow’. De werking van beide flessen is gelijk. Een brede hals kan door de wijdere opening wel wat eenvoudiger zijn bij het klaarmaken van kunstvoeding.

De standaardfles en de brede halsfles zijn los verkrijgbaar, maar ook als aanbieding in een voordelige dubbelverpakking of een compleet startpakket.

Welke speen van Dr. Brown’s heb ik nodig?
De Dr. Brown’s flesspenen zijn verkrijgbaar in vijf oplopende maten, aangegeven met fases. Hoe groter het nummer van de fase, hoe sneller de voeding zal stromen. Doet je kindje erg veel langer dan 20 minuten over een voeding, overweeg dan een speen van de volgende fase. Gaat de voeding erg veel sneller dan kun je een speen van een lagere fase proberen. We zetten de fases even voor je op een rijtje. Zo weet je precies wanneer speen 2 van Dr. Brown’s aangeschaft kan worden:

Dr. Brown’s speen Prematuur
De prematuurspeen is speciaal voor vroegtijdig geboren kindjes of kindjes die nog niet genoeg kracht hebben om goed te drinken. Het is de speen met het kleinste doorstroomgaatje. Geschikt voor de brede halsfles, standaardfles of voor de 60 ml Dr. Brown’s prematuurfles. 

Dr. Brown’s speen Fase 1
Deze speen is direct vanaf de geboorte te gebruiken en zit standaard op elke Dr. Brown’s fles in ons assortiment. Geschikt voor kindjes tot circa 3 maanden of tot een snellere melktoevoer gewenst is. 

Dr. Brown’s speen Fase 2
Deze speen is te gebruiken vanaf circa 3 maanden of vanaf het moment dat de voeding met een fase 1 speen te langzaam gaat. 

Dr. Brown’s speen Fase 3
Deze speen is te gebruiken vanaf circa 6 maanden of vanaf het moment dat de voeding met een fase 2 speen te langzaam gaat. 

Dr Brown’s speen Fase 4 of papspeen
Deze speen is geschikt voor het geven van pap of een wat dikkere melkvoeding. Bijvoorbeeld met toevoeging van johannesbroodpitmeel. De papspeen fase 4 is ook zeer geschikt voor de gretige etertjes die een wat snellere melkstroom aankunnen.

Duurzaam, veilig en vrij van BPA
De glazen babyflessen van Dr. Brown’s zijn een duurzame keuze. De flessen in kunststof zijn lichtgewicht en handzaam. Natuurlijk zijn zowel de flessen als de Dr. Brown’s flessenspenen in het assortiment van Ikwordmama vrij van schadelijke stoffen als BPA en ftalaten. Zo ben jij er zeker van dat je je kindje op een veilige manier voedt.

Schoonmaken en steriliseren van de zuigfles
De flessen van Dr. Brown’s kun je zonder problemen uitkoken in water of eenvoudig steriliseren met stoom. Gebruik bijvoorbeeld een stoomsterilisator voor in je magnetron. De babyflessen zijn daarnaast ook vaatwasmachinebestendig. Dit geldt uiteraard ook voor de bijbehorende spenen en accessoires.
Als je de flesjes voor je kindje dagelijks reinigt en steriliseert, is het handig om een complete set flesjes in huis te hebben. Zo staat er altijd een schone fles klaar voor iedere voeding.

Ons Startpakket van Dr. Brown’s bevat alles wat je nodig hebt. Of vraag de leuke Giftset cadeau. Wordt het de uitvoering in roze of blauw?