Safety 1st Zitverhogers

Sorry,
niets gevonden voor uw zoekterm
Ter compensatie van het ongemak schenken wij u 10% korting* op uw volgende bestelling
Promocode
EMPTY-s10
Promotiecode gekopieerd
De korting tot 31-12-2022. De korting is geldig voor alle producten, behalve de merken Bopita, Recaro, Doona, Nomi, Theraline, Träumeland en Babyzen. Niet van toepassing op reeds afgeprijsde artikelen. De korting kan niet gebruikt worden i.c.m. andere acties en kortingscodes van de webshop. Per bestelling kan slechts 1 kortingscode worden gebruikt. Een kortingscode kan niet gebruikt worden i.c.m. andere kortingscodes, als de voorwaarden van de kortingscode dit niet expliciet vermelden.

Zitverhogers: veilig in de gordel!

Vanaf 15 kg kun je van een peuterautostoeltje naar een autostoeltje groep 2/3 overstappen. Dit is een zitverhoger met rugleuning. Je kindje zit dan in de autogordel, maar wel op goed passende hoogte. Zijsteunen geven nog meer veiligheid. Er zijn ook zitverhogers zonder rugleuning voor oudere kinderen. Wat zijn de regels en wat zijn de verschillen? We leggen het je graag even uit. Toch nog twijfels? Stel je vraag via onze Chat of Facebook!

Zitverhoger: de regels

Sinds 2017 geldt een nieuwe, strengere regelgeving. De zitverhogers mét rugleuning zijn nu verplicht tot je zoon of dochter een gewicht van 22 kg, of een lengte van 1,25 meter heeft bereikt.
Pas boven de 1,25 meter lengte mag een losse zitverhoger zonder rugleuning worden gebruikt. Dit zal zo rond de leeftijd van 5 jaar zijn. Een zitverhoger blijft verplicht tot een lengte van 1,35 meter. Zitverhogers mogen zowel op de passagiersstoel als op de achterbank worden gebruikt. 

Zitverhoger met rugleuning

Deze zitverhogers of kinderautozitjes groep 2/3 hebben naast een verhoging om op te zitten, een rugleuning met zijsteunen voor hoofd en flanken. Deze zijsteunen of ‘zijwangen’ beschermen je kind goed tegen schokken bij zijwaartse botsingen.  de zijsteunen ook voor iets leuks: eigen geïntegreerde luidsprekers! Baninni biedt kinderautostoelen aan in een voor iedereen prettige prijsklasse. Let ook even op de verstelbare hoofdsteun, zodat deze met je kind meegroeit en altijd op de juiste hoogte zit. Recaro en Safety 1st hebben ook een rugleuning in meerdere standen. Bij alle kinderautozitjes kan de rugleuning van de zitverhoger worden losgehaald. 

Zitverhoger met Isofix

Sommige zitverhogers met rugleuning, zoals de modellen van het merk Recaro, kunnen ook met Isofix in de auto worden bevestigd. 

Zitverhoger zonder rugleuning

Een zitverhoger zonder rugleuning is een los opzetzitje dat je op de autostoel of achterbank plaatst, met zachte en wasbare bekleding. Door gordelgeleiders onder de armleuningen past de autogordel beter. Deze loopt boven dan netjes over de schouder en niet over de hals. Aan de onderkant gaat de gordel niet over de buik maar veiliger over de heupen. Veel kinderen vinden het ook op latere leeftijd prettig om op een zitverhoger te reizen. Zo zien ze een stuk meer als ze naar buiten kijken!

De zitverhogers van Ikwordmama.nl zijn allemaal goedgekeurd volgens de Europese veiligheidsnormering ECE R44/04.

Ikwordmama is officieel dealer van de autostoel merken Maxi Cosi, Recaro, Baninni en Safety 1st.

Vragen over de zitverhogers of autostoeltjes van Ikwordmama.nl of heb je graag persoonlijk advies van onze specialisten? Via onze Chat heb je snel antwoord!

(Bron: Veiligheid.nl)