Autostoelen

Autostoel groep

Hoe maak je de juiste keuze? Waar moet je op letten als je een autostoeltje koopt. En wat elke ouder moet weten over het autostoeltje. Lees het artikel verder en wij zullen proberen u alles in detail te vertellen.

 • Groep 0

  Groep 0
  Gewicht van het kind
  0-10 kg
  Geschatte leeftijd
  Van geboorte tot 6 maanden
  Type autostoel
  Autozitje
  De installatie methode
  Zijwaarts naar de rijrichting, met de voeten naar de deur
  Bekijk de catalogus
 • Groep 0+

  Groep 0+
  Gewicht van het kind
  0-13 kg
  Geschatte leeftijd
  Van geboorte tot 1 jaar
  Type autostoel
  Autozitje
  De installatie methode
  Tegen de rijrichting
  Bekijk de catalogus
 • Groep 1

  Groep 1
  Gewicht van het kind
  9-18 kg
  Geschatte leeftijd
  Van 9 maanden tot 4 jaar
  Type autostoel
  Аutostoel
  De installatie methode
  In of tegen de rijrichting in
  Bekijk de catalogus
 • Groep 2

  Groep 2
  Gewicht van het kind
  15-25 kg
  Geschatte leeftijd
  Van 3 tot 7 jaar
  Type autostoel
  Аutostoel
  De installatie methode
  Voorwaarts gericht
  Bekijk de catalogus
 • Groep 3

  Groep 3
  Gewicht van het kind
  22-36 kg
  Geschatte leeftijd
  Van 6 tot 12 jaar
  Type autostoel
  Booster
  De installatie methode
  Voorwaarts gericht
  Bekijk de catalogus

Afhankelijk van het gewicht en de leeftijd van het kind worden autostoeltjes in verschillende groepen onderverdeeld. Elk van hen houdt rekening met de eigenaardigheden van zijn leeftijdscategorie, waardoor u de veiligheid van de kleine passagier kunt maximaliseren en zijn reis comfortabel kunt maken.

Universele autostoelen combineren meerdere groepen tegelijk. Bijvoorbeeld, de categorie "1/2/3" combineert groepen: "1" (9-18 kg), "2" (15-25 kg) en "3" (22-36 kg). Gemiddeld zijn ze geschikt voor de leeftijd van 9 maanden tot 12 jaar.

Het voordeel van universele autostoelen ten opzichte van standaardmodellen is duidelijk - langdurig gebruik. Het zitje "groeit" mee met het kind en u hoeft het niet te vervangen als de baby naar een andere leeftijdsgroep overgaat.

De nadelen zijn o.a. de voor kinderen van alle leeftijden gebruikelijke ergonomie. Het is niet mogelijk om elke leeftijdsgroep 100% tevreden te stellen. Baby's kunnen bijvoorbeeld chagrijnig zijn vanwege een oncomfortabele hoofdsteun, die zelfs in de laagste stand te hoog is.

3 gevallen waarin een universele autostoel perfect voor u is:

1. De leeftijd van het kind.
U koopt een kinderzitje voor een kind van 1,5 - 2,5 jaar, waarvoor groep "2/3" nog niet geschikt is (het kind weegt minder dan 15 kg en is kleiner dan 95 cm). Het is niet logisch om voor een zitje van groep 1 te kiezen, aangezien het kind het zitje van groep 1 binnen de kortste keren ontgroeid is.
2. Zelden gebruikt
De aankoop van een autostoeltje dat slechts zelden wordt gebruikt. Een universele autostoel is in dit geval de meest goedkope oplossing en garandeert de veiligheid van uw baby.
3. Financiële mogelijkheden
Het is financieel niet mogelijk om voor elke leeftijdsgroep een kinderzitje aan te schaffen.
 • Group 0+,1

  Gewicht van het kind
  0-18 kg
  Geschatte leeftijd
  From birth to 4 years
  Bekijk de catalogus
 • Group 0,1,2

  Gewicht van het kind
  0-25 kg
  Geschatte leeftijd
  From birth to 7 years
  Bekijk de catalogus
 • Group 0,1,2,3

  Gewicht van het kind
  0-36 kg
  Geschatte leeftijd
  From birth to 12 years
  Bekijk de catalogus
 • Group 1,2,3

  Gewicht van het kind
  9-36 kg
  Geschatte leeftijd
  From 9 monthes to 12 years
  Bekijk de catalogus
 • Group 2,3

  Gewicht van het kind
  15-36 kg
  Geschatte leeftijd
  From 3 years to 12 years
  Bekijk de catalogus

Bepaling van de bevestigingsmethode

Een autogordel

Het driepunts autogordelsysteem is geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Er zijn echter speciale eigenschappen. In de groepen 0 en 0+ houdt de autogordel het zitje in het voertuig en wordt het kind vastgemaakt met de interne vijfpuntsgordel. In groep "1" en hoger wordt het kind door de autogordel vastgezet en wordt het zitje door zijn eigen gewicht gefixeerd.

Voordelen van bevestiging met een autogordel:

 • Veelzijdigheid (een autogordel zit in elke auto)
 • Mooie prijs
 • Kan op elke stoel van de auto worden geïnstalleerd

Nadelenvan bevestiging met een autogordel:

 • Moeilijkheid van het fixatieproces
 • Niet zo veilig als Isofix
 • Mogelijk een "gebrek aan capaciteit" met de veiligheidsgordel

Isofix-bevestigingssysteem

Voor het vastzetten van een autostoel is het Isofix-systeem het alternatief voor de autogordels. Het is een stijve bevestiging van de stoel aan de carrosserie van de auto. Het zorgt voor een betere bescherming van uw kind.

isofix

Het is vrijwel onmogelijk om een kinderzitje verkeerd te bevestigen met het Isofix-systeem. Het is heel snel en eenvoudig. Speciale beugels die in de achterbank van bijna elke moderne auto zijn ingebouwd, worden verbonden met de beugels onderaan het beveiligingssysteem. De koppeling is gemakkelijk en de stoel is stevig bevestigd. Sommige modellen hebben elektronische indicators die van kleur veranderen als het zitje goed geïnstalleerd is.

isofix

Bij sommige modellen van autostoeltjes van groep "0+" en "1" moet het kinderzitje op een speciaal platform worden geïnstalleerd dat is uitgerust met een Isofix-bevestiging.

Comfort en design

Moderne modellen onderscheiden zich door de anatomische vorm van het zitje, waardoor de baby zich comfortabel voelt. Het ontwerp van veel modellen omvat de aanwezigheid van comfortabele armsteunen, evenals een voetsteun. Veel fabrikanten bieden ook een aantal handige accessoires aan die het reiscomfort verhogen.

Wat het ontwerp betreft, hangt alles af van individuele voorkeuren. Het huidige assortiment zal zelfs de meest veeleisende ouders tevreden stellen, die bij de keuze van een autostoeltje geneigd zijn de modetrends te volgen!

Als u van plan bent vaak met uw baby te reizen, is het gewicht van het zitje belangrijk, omdat u het steeds zult moeten dragen en installeren.

Het reiscomfort hangt in grote mate af van het bekledingsmateriaal van het kinderzitje. Het is aan te bevelen te kiezen voor natuurlijke stoffen. Als de bekleding van uw gekozen stoel synthetisch is, koop dan een katoenen hoes.

Comfort en design
Bekijk de catalogus

6 tips om het juiste autostoeltje te kiezen:

1. Gewicht is belangrijk!
Veel ouders kijken bij hun keuze alleen naar de leeftijd van het kind, en dat is verkeerd. Om het juiste model te kiezen, moet u het gewicht en, beter nog, de lengte van de baby kennen. Daarom is het raadzaam om, voordat u naar de winkel gaat, alle noodzakelijke metingen voor te bereiden en te verrichten.
2. U moet het autostoeltje uitproberen.
Autostoeltjes voor kinderen moeten "op maat" zijn. Daarom is het het beste om samen met uw kind te gaan winkelen.
3. Let op de riemen!
Comfortabele veiligheidsgordels zijn de sleutel tot een comfortabele rit en een garantie voor veiligheid. Het is vooral belangrijk de sloten in het kruisgebied te controleren, zodat ze niet schuren. De gesp die alle riemen verbindt, moet een stoffen bekleding hebben die breed en stevig genoeg is. Het is raadzaam een slot te hebben, zodat het kind het slot tijdens het rijden niet kan losmaken.
4. Vinden van de badge.
Wilt u een autostoel van topkwaliteit kopen? Controleer of het een veiligheidsnorm label heeft. De aanwezigheid ervan geeft aan dat het product alle tests heeft doorstaan en volledig voldoet aan de Europese veiligheidsnormen).
5. Zijbescherming.
Een goede stoel moet zijdelingse bescherming bieden voor hoofd, nek en schouders. In geval van een zijdelingse botsing, beschermt het tegen ernstige verwondingen.
6. Beveiligd frame.
Wanneer zich een ongeval voordoet, wordt de stoel enorm belast, dus is het zeer belangrijk dat het frame stevig is. Metalen frames worden beschouwd als de meest betrouwbare, maar ze voegen veel gewicht toe aan de zitting. Als u een autostoeltje met een plastic frame koopt, zorg er dan voor dat het zuiver plastic is, dat is duurzamer.

Isofix

Wat is een Isofix-bevestiging?

 • Isofix

  Deze methode van vaste bevestiging maakt het mogelijk de metalen beugels die zich op de carrosserie van de auto bevinden (meestal onder de rugleuning van de achterbank) te verbinden met de bodem van de autostoel, waarop zich speciale beugels bevinden. Na de klik, begrijp je dat de stoel geïnstalleerd is. Sommige modellen zijn bovendien uitgerust met een elektronische installatie-indicator.

 • Isofix

  Let op: isofix vergrendelt de autostoel slechts op twee punten op één as. Om de stoel op zijn plaats te houden tijdens een plotselinge ruk, is een derde steunpunt wenselijk. Dit kan een telescopische, in hoogte verstelbare vloersteun zijn die zich onderaan de zitting bevindt. Deze "poot" vermindert de belasting op de metalen scharnieren en voorkomt dat de zitting draait.

 • Isofix

  Het derde steunpunt kan de Top Tether-verankeringsriem zijn, die zich bovenaan de stoel bevindt. Aan het uiteinde van de gordel bevindt zich een karabijnhaak die wordt vastgehaakt aan een anker dat zich, afhankelijk van het automodel, op de plank achter de achterbank, op de vloer of aan het plafond van de bagageruimte bevindt.

Sommige voertuigmodellen hebben in principe geen bevestigingspunt voor de verankeringsriem. Als u geen geschikt verankeringspunt kunt vinden, vraag dan een autodealer om hulp of gebruik een telescopische porie in de vloer. Sommige Isofix-autostoeltjes gebruiken slechts twee verankeringspunten, maar deze hebben een beperkte lijst van compatibele automodellen.

Een kinderwagen kiezen