Difrax: helping parents parent since 1967

Welkom (nieuwe) ouders! Bij Difrax helpen we mama’s en papa’s over de hele wereld om zoveel mogelijk van het ouderschap te kunnen genieten. Omdat wij snappen dat de komst van een kleintje je wereld (eventjes) behoorlijk op z’n kop zet. En omdat we willen dat je weet dat je het altijd goed doet! De enige mening die telt is die van jouw kindje. Bij Difrax helpen we je graag met onze producten. Omdat we als ervaringsdeskundigen weten dat je soms best wat hulp kan gebruiken. A little help… zoals we bij Difrax zeggen. Dat is onze missie en wens!

Bij Difrax doen we ons uiterste best om voor jou en je kindje de best doordachte en veilige producten te ontwikkelen. Daarnaast voorzien we je graag van informatie waar je echt iets aan hebt. Tips & tricks van ons als ervaringsdeskundigen. En heb je vragen of advies nodig? Dan staan we natuurlijk voor je klaar. Hier lees je hoe je het makkelijkst contact met ons opneemt.

A trip down memory lane

Difrax is een Nederlands familiebedrijf. Al meer dan 50 jaar ontwerpen en maken we babyproducten voor baby’s en hun ouders. De geschiedenis van Difrax begint in 1967, toen Dimphna en Frank van Eijkelenborg met hart en ziel een handelsonderneming in babyproducten startten vanuit hun huis in Bilthoven, Nederland. Het allereerste Difrax-product was een wattenstokje om de oortjes van baby’s mee schoon te maken, die Dimphna en Frank in hun keuken met de hand in kokers stopten en verkochten.

De merknaam Difrax was een samensmelting van de ‘Di’ van Dimphna, de ‘Fra’ van Frank en de ‘X’ van de (toen nog onbekende) opvolger. Dimphna en Frank wonen nog steeds in het huis waar Difrax ooit begon en volgen de ontwikkelingen binnen het bedrijf nog met aandacht.

Van 1999 tot nu

Sinds 1999 staat de ‘X’ aan het roer van Difrax. ‘X’ is Vivienne, de dochter van Dimphna en Frank. Zij groeide op met het kantoor en magazijn van Difrax aan huis en werd na haar studietijd gegrepen door de mogelijkheden om betere en vooral ook mooiere babyproducten te ontwikkelen. Vivienne over die periode: ‘Ik begreep nooit waarom een goed product ook niet mooi kon zijn’.

Onder Viviennes leiding ontwikkelde Difrax samen met een medisch panel een serie zeer innovatieve en vernieuwende babyproducten. Denk aan de inmiddels welbekende anti-colic S-fles met ventiel in de bodem, de vlindervormige fopspeen die het neusje mooi vrij laat en met je kindje meegroeit, bekers die een goede drinkhouding van je kind stimuleren en nog veel meer.

Naast het ontwikkelen van betere en mooiere producten heeft Vivienne nog een ander belangrijk doel voor ogen: het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap (zeker na haar benoeming als zakenvrouw van het jaar 2016) en het ondersteunen van gendergelijkheid in het algemeen. Dat is niet alleen belangrijk voor de vrouwen die nu carrière maken of aan de start staan van hun werkende leven, maar ook voor de meisjes die vandaag worden geboren!

A little help

Bij Difrax ontwikkelen we onze producten dus met hulp van een medisch panel. Hierin delen onder andere een kinderarts, kindertandarts, logopediste, lactatiekundige en voedingsconsulente hun kennis met ons. Zo bieden we niet alleen een a little help aan ouders, maar krijgen we zelf ook de hulp die we nodig hebben om de beste producten voor jou en je kindje te produceren.

Vanzelfsprekend laten we al onze producten testen volgens de Europese richtlijnen en houden wij voor onszelf zelfs nog strengere normen aan. Daarbij vinden we het belangrijk dat we maatschappelijk verantwoord produceren en ondernemen. Daarom ondersteunen we 4 van de 17 Sustainable Development Goals (zie We Care) en auditen we onze fabrieken door amfori BSCI.

Ook hebben we altijd oog voor de impact van onze producten op het milieu. Dit doen we door goed naar onze verpakkingsimpact te kijken, minder plastic en materialen te gebruiken die zo duurzaam mogelijk zijn.

We doen het voor jou

Alles wat we bij Difrax doen, doen we omdat we er graag voor je zijn. Dat doen we al meer dan 50 jaar, en met ons kleine en betrokken team blijven we dat ook graag voor je doen!

Het team van Difrax - onder leiding van Vivienne - bestaat voor 85% uit vrouwen waarvan een groot deel zelf moeder is. We zijn dus echte ervaringsdeskundigen! Als geen ander weten we waar je als ouders wel wat hulp bij kan gebruiken. En daarom doen we er alles aan om jouw leven als ouder net dat beetje makkelijker te maken.

Want wij weten als geen ander hoe het voelt, en daarom is dit ons manifest:

Babies will baby.
Nappies will fill, bottles will spill.
Raising your perfect little one will be imperfect.
The advice everyone else remembers,
you will forget.
Nothing can prepare you for the love you’ll feel.
And you’re more prepared than you
think for the challenges.
It’s not easy, and it’s not difficult.
It’s yours.
To interpret. To reinvent. To make up.
And when it's just you and your little one.
All you really need is...
A little help.

Fopspenen

Fopspeen Dental 6+ Maanden

De Difrax Fopspeen Dental 6+ M voldoet aan de zuigbehoefte van je baby. De fopspeen stimuleert de ontwikkeling van gehemelte, kaak- en tongspieren. De grootte van het fopspeen schildje en die van het zuiggedeelte zijn speciaal ontwikkeld voor baby's vanaf 6 maanden.

Het Dental model is ontwikkeld in samenwerking met een medisch team, waaronder kindertandartsen. Het platte gedeelte van de speen drukt tegen de tong en de bolle kant rust tegen het gehemelte. Dit stimuleert de ontwikkeling van de kaak- en tongspieren.

Fopspeen Natural 6+ Maanden

De Difrax Fopspeen Natural 6+M voldoet aan de zuigbehoefte van je baby. Deze fopspeen is symmetrisch, wat je baby snel herkent en makkelijk(er) zal accepteren. De grootte van het fopspeen schildje en die van het zuiggedeelte zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s vanaf 6 maanden.

Fopspeen Natural 0-6 Maanden

De Difrax Fopspeen Natural 0-6 Maanden heeft een zacht symmetrisch siliconen zuiggedeelte, passend bij de zuigbehoefte van baby’s van 0 tot ongeveer 6 maanden.

Fopspeen Dental 0-6 Maanden

De Difrax Fopspeen Dental 0-6 Maanden is speciaal ontwikkeld voor baby's van 0-6 maanden. Het zachte siliconen zuiggedeelte heeft een bolle en een platte kant. Kindjes kunnen hierdoor meer grip ervaren en de speen zo beter in hun mondje houden.

Kralen speenkoord

Een verloren speen zorgt meestal voor onrust. Je kunt dit eenvoudig voorkomen met een speenkoord. Het Difrax kralen speenkoord is een handige en veilige fopspeenketting waar je de fopspeen of tut aan kunt bevestigen. De andere kant van de speenketting bevestig je aan de kleding van je kindje.

Fopspeen tasje

Difrax heeft een handig fopspeentasje waarin je de fopspeen van je baby hygiënisch kunt bewaren of meenemen. In het tasje passen twee fopspenen. Je kunt dit hippe Fopspeentasje handig aan de kinderwagen hangen. Tip: Zorg altijd dat je meerdere fopspenen bij je hebt.

Fopspeen Dental 12+ Maanden

Deze unieke fopspeen heeft een vlindervormig schildje, waardoor de fopspeen mooi past op het gezicht van je baby. De neusuitsparing zorgt ervoor dat je baby vrij kan ademen door de neus. Door de gaatjes is er extra luchttoevoer, wat huidirritatie voorkomt. Het zuiggedeelte van de 12+ M speen is iets harder dan bij de 6+ M maar zachter dan bij de 18+ fopspeen.

Fopspeen - Natural 12+ Maanden

De Difrax Fopspeen Natural 12+ M voldoet aan de zuigbehoefte van je baby. Deze fopspeen is symmetrisch, wat je baby snel herkent en makkelijk(er) zal accepteren. De grootte van het fopspeen schildje en die van het half gevulde zuiggedeelte zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s vanaf 12 maanden.

Fopspeen Natural 18+ Maanden

De Difrax Fopspeen Natural 18+ maanden voldoet aan de zuigbehoefte van je baby. Deze fopspeen is symmetrisch, wat je baby snel herkent en makkelijk(er) zal accepteren. De grootte van het schildje en die van het massief gevulde zuiggedeelte zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s vanaf 18 maanden.

Fopspeen Dental 18+ Maanden

De Difrax Fopspeen Dental 18+ Maanden voldoet aan de zuigbehoefte van je baby. De fopspeen heeft een groot schildje en het zuiggedeelte is volledig gevuld met siliconenmateriaal. Bevordert het afleren van de tut of fopspeen in de volgende levensfase.

Flessenspenen

1-2-3 Doseerspeen - Natural

Met de Difrax 1-2-3 Doseerspeen Natural voor bij de speciale 1-2-3 ring doseer je de hoeveelheid voeding en daarmee bepaal je de stroomsnelheid van de voeding. Geschikt voor de babyfles Natural 170 ml, 240 ml en 250 ml. De 1-2-3 Doseerspeen is geschikt voor dunne en dikke voeding en te gebruiken vanaf 3 maanden. Ideaal voor wanneer je kindje melkvoeding krijgt maar ook een papfles.

Flessenspeen - Wide - Small

De Difrax Flessenspeen Wide Small past op de brede S-fles 200 en 310 ml. De speciale coating op de speen zorgt voor een extra soft grip. De flessenspeen heeft een zachte ronde tepelvormige speen. Met de Difrax flessenspeen is borst- en flesvoeding goed te combineren.

Flessenspeen - Dental

De Difrax Flessenspeen Dental Large voor de S-babyfles Natural is speciaal ontwikkeld voor baby's die zich snel verslikken en is de opvolgende maat voor de Dental M flessenspeen. De flessenspeen heeft een plat mondstuk met een gaatje aan de bovenkant. Hierdoor verspreidt de melkvoeding beter in de mond voordat deze doorgeslikt wordt. Dit voorkomt verslikken en maakt doseren van de voeding makkelijker voor de baby.