Flessen, spenen en fopspenen
Babyflessen en flessenspenen
Deel 1: Het materiaal van de fles kiezen
1.

Kies glas voor een gemakkelijk schoon te maken, milieuvriendelijke optie. Omdat glas een volledig glad oppervlak heeft, zijn deze flessen gemakkelijker te schrobben dan plastic flessen. Als je je flessen steriliseert met kokend water, zullen ze ook langer meegaan omdat het glas niet afbreekt zoals plastic dat wel zal doen.

Sommige glazen flessen worden verkocht met verwijderbare siliconen hulzen die ze gemakkelijker vast te houden maken en de flessen zullen beschermen tegen versplintering als je ze laat vallen.

2.

Koop plastic voor een goedkope lichtgewicht optie. Als je graag met flessen reist en bang bent dat ze breken, zoek dan plastic flessen. Deze hebben meestal volumemarkeringen aan de buitenkant, zodat je gemakkelijk moedermelk of flesvoeding kunt afmeten. Omdat plastic na verloop van tijd stuk kan gaan zul je ze moeten vervangen als er krassen op komen.

3.

Kies voor siliconenflessen voor een lichtgewicht, plastic-vrije keuze. Als je de duurzaamheid van rubber of plastic wilt, maar je maakt je zorgen dat er chemicaliën in de melk terechtkomen, zoek dan naar siliconen flessen. Siliconen zijn stevig genoeg om in de vaatwasser te worden gewassen en in een flessenwarmer te worden verwarmd. De meeste ontwerpen zijn ook gemakkelijk schoon te maken en zijn krasbestendig.

Deel 2: Het kiezen van de vorm en grootte van een fles
1.

Probeer een traditionele vorm als je flessen wilt die gemakkelijk te kopen of te vervangen zijn. Standaardbabyflessen hebben een lange of rechte hals en zijn gemakkelijk te vinden in de meeste supermarkten, apotheken of warenhuizen. Traditionele flessen passen zonder problemen in bekerhouders, flessenwarmers, flessensterilisators of draagzakken.

Aangezien dit de meest voorkomende stijl van babyfles is, zou je traditionele flessen van glas, plastic, siliconen moeten kunnen vinden.

2.

Test flessen met een gebogen vorm om te voorkomen dat je baby te veel lucht inslikt. Als je bang bent dat je baby winderig is omdat hij te veel lucht inslikt terwijl hij eet, probeer dan een schuine fles. Deze ergonomische flessen zijn makkelijker vast te houden en de lucht zal minder snel in de tepel blijven hangen.

Omdat ze bij de hals schuin staan, zul je moeten oefenen met het vullen van de fles of een trechter moeten gebruiken.

3.

Zoek naar flessen met wijde hals als je borst- en flesvoeding wilt geven. Wijdhalsflessen gebruiken brede spenen die het uiterlijk van borstvoedingsnippels nabootsen. Dit kan verwarring met de tepels voorkomen als u van plan bent om uw baby afwisselend borstvoeding en flesvoeding te geven.

Als je moeite hebt met het schoonmaken van de binnenkant van traditionele of schuine flessen, zijn flessen met een brede hals misschien gemakkelijker schoon te maken. Als je van plan bent om flesdragers, flessenwarmers of bekerhouders te gebruiken, houd er dan rekening mee dat flessen met een brede hals er misschien niet in passen.

4.

Probeer flessen met een ventielsysteem als je je zorgen maakt over winderigheid of kolieken. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan om te bepalen of flessen met ontluchtingssystemen de hoeveelheid lucht die je baby binnenkrijgt tijdens het drinken daadwerkelijk verminderen. Als je ze wilt proberen, zoek dan naar flessen met een rietje in de buurt van de speen of de bodem.

Ontluchtingssystemen kunnen lastig schoon te maken zijn omdat er verschillende onderdelen zijn die moeilijk te bereiken zijn.

5.

Koop 4 tot 12 flessen naar keuze. Zodra u verschillende flessen hebt geprobeerd om te zien wat uw baby het liefst drinkt, bepaalt u hoeveel flessen u nodig hebt. Als u voornamelijk borstvoeding geeft, hebt u niet zoveel flessen nodig als wanneer u voornamelijk flesvoeding geeft. Afhankelijk van het type en merk flesjes dat uw baby lekker vindt, koopt u flessen in verschillende maten.

Koop bijvoorbeeld meerdere flessen van 118 ml voor als je baby nog heel klein is. Als de baby ouder wordt, schakel dan over op flessen van 236 tot 266 ml, zodat je je baby meer in één keer kunt voeden.

Deel 3: Het kiezen van de tepels en accessoires
1.

Bepaal welke vorm speen je neemt. Als je van plan bent borst- en flesvoeding te geven, zoek dan een brede speen met een platte bovenkant. Voor klassieke babyfles spenen die gemakkelijk te vervangen zijn, koop traditionele spenen in de vorm van een koepel. Als u zich zorgen maakt over het gehemelte van de baby, koop dan orthodontische spenen die een bol hebben die op de tong van de baby rust.

Het kan zijn dat je verschillende vormen moet proberen om een speen te vinden die je baby lekker vindt.

2.

Kies de stroomsnelheid van de speen. Voor een pasgeborene kies je een speen met een lage of langzame stroomsnelheid. Daarna kun je overgaan naar een speen met een gemiddelde stroomsnelheid en een grote, snelle stroomsnelheid. Ga altijd omhoog in speenmaten naarmate je baby ouder wordt en meer moedermelk of flesvoeding drinkt. Veel spenen worden verkocht op basis van leeftijd, maar dat zijn slechts richtlijnen. Als je baby zich verslikt tijdens het eten, heb je misschien een speen met een langzamer debiet nodig. Als de baby moeite heeft om veel uit de fles te krijgen, schakel dan over op een snellere speen.
Spenen met een langzame stroomsnelheid zijn ideaal om de stroomsnelheid na te bootsen als je borstvoeding geeft.

Fopspenen

Dingen om te overdenken bij het zoeken naar de beste fopspenen.
U denkt waarschijnlijk dat een fopspeen een van de eenvoudigere babyspullen is om te kopen. U hebt gelijk. Er zijn echter een aantal belangrijke punten om te overwegen wanneer
u beslist over de beste fopspeen voor uw baby.

Maat

Fopspenen zijn ingedeeld naar leeftijdsgroep. Deze leeftijden zijn over het algemeen:

  • Zes maanden of jonger (Small)
  • Zes tot 18 maanden (Medium)
  • 18 maanden en ouder (Large)li

Hoe de maat van een fopspeen is, hangt sterk af van het merk. Het wordt aangeraden om de aanbevolen leeftijd aan te houden bij het kiezen van een fopspeen.

Hoewel sommige fopspenen geschikt zijn voor baby's van alle leeftijden, zijn er ook fopspenen die alleen geschikt zijn voor een bepaalde leeftijdsgroep. Let op de aanbevolen leeftijdsgroep op elke fopspeen. Een fopspeen die buiten deze leeftijdsgroep wordt gebruikt, kan uw baby niet effectief kalmeren of, erger nog, onveilig in gebruik blijken te zijn.

Fopspeen materiaal

De speen van de fopspeen kan van veel verschillende materialen zijn.

Silicone

Het meest gebruikte materiaal voor fopspenen. Een siliconen fopspeen is gemakkelijk schoon te maken en houdt minder snel geurtjes vast.

Siliconen fopspenen kunnen over het algemeen in de afwasmachine worden gereinigd, tenzij anders op de verpakking staat aangegeven.

Latex

Zachter en flexibeler dan siliconen. Veel baby's verkiezen het bevredigende gevoel van een latex fopspeen boven siliconen. Door dat latex fopspenen zachter zijn, slijten ze sneller dan andere materialen.

Latex fopspenen zijn over het algemeen niet geschikt voor de vaatwasser, tenzij anders op de verpakking staat.

Als uw kind een latexallergie heeft, kunt u nog steeds een fopspeen van natuurrubber (niet-latex) of silicone gebruiken.

Waarschuwing

Vermijd latex fopspenen als u denkt dat uw baby een latexallergie heeft.

Er zijn in principe twee verschillende ontwerpen van baby fopspenen:

1. Multiple Fopspeen

Als iemand je zou vertellen dat je een fopspeen in je hoofd moet bedenken, is de kans groot dat je hieraan zou denken. De meerdelige fopspeen is de meest voorkomende fopspeen op de markt.

Het wordt een meerdelige fopspeen genoemd omdat de individuele componenten (speen, beschermer, en handvat) alle stukken afzonderlijk worden vervaardigd alvorens te worden gecombineerd tot de fopspeen die u hier ziet.

2. Fopspeen uit één stuk

Ook bekend als fopspenen uit één stuk, zijn deze fopspenen gemaakt uit een enkel gegoten stuk plastic, silicone, of latex (of een combinatie van deze drie).

De voordelen van fopspenen uit één stuk is dat ze niet uit elkaar kunnen vallen tijdens het gebruik van de fopspeen, waardoor het risico dat je baby zich verslikt in zijn fopspeen minimaal is.

Bovenstaande fopspenen zijn er in allerlei creatieve vormen en ontwerpen. Enkele van de populairdere stijlen van baby fopspenen zijn:

Knuffeldier Fopspeen

Hoe maak je een fopspeen nog aantrekkelijker voor je baby? Je combineert de fopspeen met een knuffeldier.

Deze stijl van fopspeen is slechts een paar jaar op de markt geweest maar wordt snel een favoriet onder ouders en babys gelijk.

Fopspeen met glow in the dark

Glow in the dark fopspenen doen precies wat hun naam suggereert, ze geven een mooie gloed in een donkere omgeving.

Veel moeders verslag het zachte licht afgegeven door de fopspeen tijdens fopspeen gebruik daadwerkelijk helpt hun baby om te slapen, vergelijkbaar met een nachtlampje.

Als een extra bonus, zijn glow in the dark fopspenen super gemakkelijk te vinden als je baby zijn fopspeen in het donker laat vallen.

Een fopspeen, fles of speen uitkiezen