Isofix Base

Sorry,
niets gevonden voor uw zoekterm
Ter compensatie van het ongemak schenken wij u 10% korting* op uw volgende bestelling
Promocode
EMPTY-s10
Promotiecode gekopieerd
De korting tot 31-12-2022. De korting is geldig voor alle producten, behalve de merken Bopita, Recaro, Doona, Nomi, Theraline, Träumeland en Babyzen. Niet van toepassing op reeds afgeprijsde artikelen. De korting kan niet gebruikt worden i.c.m. andere acties en kortingscodes van de webshop. Per bestelling kan slechts 1 kortingscode worden gebruikt. Een kortingscode kan niet gebruikt worden i.c.m. andere kortingscodes, als de voorwaarden van de kortingscode dit niet expliciet vermelden.

Isofix: je autostoeltje écht veilig vast

De systemen om je kindje veilig in de auto te vervoeren worden voortdurend verbeterd. Dat is mooi, want het is natuurlijk je kostbaarste lading. ISOFIX is het nieuwste bevestigingssysteem voor autostoeltjes. Maar hoe werkt het? En hoe weet je of jouw auto Isofix heeft? We leggen het je graag uit. Toch nog vragen? Stel je ze via onze Chat!

Wat is Isofix?

De term Isofix verwijst naar een systeem om kinderautostoeltjes in de auto te bevestigen, zonder hiervoor de autogordel te gebruiken. Het werkt alleen met een Isofix-autostoel of met een Isofix base voor een autostoeltje, in combinatie met auto’s die het Isofix systeem hebben. Een Isofix autostoeltje of Isofix basis heeft aan de onderzijde speciale Isofix-clips. Dit zijn (gele of rode) haken die je uit kunt schuiven. Auto’s met een Isofix-systeem hebben hier speciale Isofix bevestigingspunten voor, waar je deze haken eenvoudig in klikt. Zo zit het stoeltje super snel en heel veilig vast. 

Een derde bevestigingspunt kan een steunpoot zijn die vanaf de Isofix base op de vloer steunt, of een zogenaamde Top Tether die de bovenzijde van het stoeltje met de auto verbindt.

Ikwordmama heeft een uitgebreide serie Isofix-autostoeltjes en is official dealer van vele merken met Isofix: Maxi Cosi, Recaro, Doona, Baninni, Joolz, Nuna, Quinny, Babyzen yoyo en Mima. 

Welke auto’s hebben Isofix?

Sinds enige jaren wordt Isofix verplicht ingebouwd in nieuwe auto’s. Twijfel je of je auto Isofix-punten heeft? Ze liggen vaak een beetje verstopt tussen rugleuning en zitting van de achterbank of passagiersstoel, soms worden ze aangegeven met labels. Raadpleeg anders de handleiding van je auto om het te checken.

Isofix autostoel en de autogordel

Wat nu als je je Isofix autostoeltje even wilt gebruiken in een andere auto zonder Isofix systeem? Bijvoorbeeld in de auto van mamma, van de oppas, van opa of oma? De meeste Isofix autostoeltjes kunnen gelukkig ook gewoon met de autogordel worden bevestigd. Let hier wel even goed op als je een Isofix autostoel wilt kopen, het verschilt namelijk per stoeltje! 

Bij Ikwordmama vind je de bevestigingsopties isofix of isofix/autogordel altijd in de specificaties terug. Zo helpen we je snel bij je keuze!

Vragen over een Isofix base of een Isofix autostoeltje van Ikwordmama.nl of heb je graag persoonlijk advies van onze specialisten? Via onze Chat krijg je snel antwoord!

Bron: ANWB , Veiligheid.nl 

Beschikbare Isofix Base voor Maxi Cosi

Isofix familyfix  Geschikt voor: Maxi-Cosi Pebble, Maxi-Cosi CabrioFix en de Maxi-Cosi Pearl 
Maxi cosi easyfix geschikt voor: Maxi Cosi Cabriofix