FEEL THE EFFECT

Snoozebaby is een populair baby textiel accessoire merk dat al meer dan 15 jaar actief is binnen- en buitenland. De labeltjes en zachte stoffen zijn heerlijk om mee te duimen, aan te friemelen en te plukken. Daardoor wordt de fijne motoriek en tastzin gestimuleerd. Comfort, rust en geborgenheid worden gratis meegeleverd. Ontspannen kleintjes, ontspannen ouders. FEEL THE EFFECT.

Baby girl

Designed in Holland, loved all over

De Snoozebaby collecties worden in Amsterdam tot in detail ontworpen. Inmiddels werken we met tientallen distributeurs en onze producten gaan de hele wereld over.

Sterrenstof

Snoozebaby producten worden gemaakt van de zachtste jersey (100% katoen) en velours (80% katoen /20% polyester). De labels aan de producten variëren in grootte, kleur en materiaal: satijn, zijde, fluweel en ribstof. Ieder kind ontdekt een favoriete label. Alle producten zijn CE-gecertificeerd en waar nodig getest volgens EN71. Onze producent in Turkije is OEKO-TEX® Class 1 gecertificeerd. Alle producten van Snoozebaby zijn met de grootste zorg en met de hand gemaakt. Toch adviseren wij na elke wasbeurt alle labels te controleren.

HET ONTSTAAN

Het idee van de labels ontstond in 2004, toen een premature geboren kindje met wat opstart probleempjes, rust en comfort vond door aan zachte stofjes te voelen; hij ontspande zich helemaal en al wrijvend over de stofjes zocht hij z’n duimpje. Hij stopte met huilen en viel rustig in slaap, een verademing voor z’n ouders! Het eerste labeldoekje in Nederland, Sweet Dreaming werd in 2004 op de markt gebracht en was het spreekwoordelijke gat in de markt. Nu 15 jaar later is Snoozebaby een bekend babymerk in binnen- en buitenland dat met regelmatige assortiment uitbreidingen steeds meer de hele babykamer (behalve meubilair) kan invullen.

EIGENAARDIG KARAKTER

Het grootste onderscheidende vermogen van Snoozebaby zit in de zachtheid van de stoffen en de labeltjes, die aan alle producten schitteren. Alle baby artikelen van Snoozebaby bieden rust en comfort. Van de labeldoekjes en de knuffels, tot aan het verschoningsmatje of het boxkleed. Door te voelen, frummelen, duimen, aaien aan de zachte stoffen en de labels creëren babytjes hun eigen comfort zone. De zachte stofjes werken kalmerend en de babytjes zijn tevreden en kunnen lekker in slaap vallen, langer in de auto of buggy zitten, etc. Het voelen aan al die labeltjes stimuleert de tastzin en promoot de fijne motoriek.

Baby

BABYARTIKELEN

Snoozebaby is een Dutch-designed baby textile accessoire merk dat ultra-zachte, functionele en dromerige baby comfort producten ontwikkelt, produceert en internationaal verkoopt. De lifestyle baby artikelen komen uit de 3 categorien verzorging, softtoys en newborn fashion.

JOUW BABY'S ONTWIKKELING

Verplaats je maar eens in een baby van 3 of 4 maanden; die kunnen nog niet zeggen dat ze iets dwars zit; die huilen of zijn blij. Door te voelen, krijgen de hersentjes al een impuls via de vingertjes, en als prettig aanvoelt, stelt dat gerust. Een ander aspect van de Snoozebaby baby artikelen is dat de stoffen die we zo natuurlijk mogelijk willen hebben (zoveel mogelijk 100% katoen, anders velours 100% polyester)) de lichaamsgeur van papa of mama opneemt. Dan zal het baby’tje zich ook via z'n reukzintuig prettig voelen omdat papa of mama te ruiken is. Zo proberen we op alle gebieden rust en comfort te bieden. En wanneer een babytjes happy is, zijn de ouders dat ook.

MARLEEN RAMECKERS

Marleen Rameckers

Snoozebaby ontkiemde zonder dat iemand ervan wist. Zelfs uitvinder Marleen Rameckers was zich lang van niets bewust. Toch groeide Snoozebaby met de komst van haar eerste kindje stilletjes door.

“Onze kleine jongen was vaak moeilijk te troosten. Totdat we merkten dat de zachte materialen van labels aan knuffels en kleding rustgevend werkten. Door met zijn vingertjes aan de labeltjes te voelen werd hij rustig en ontspannen. Niet alleen als hij moest slapen, ook als hij wakker was. Het effect van de labels was echt opvallend.”

Een wonderlijke vinding, maar waar koop je iets met allemaal labeltjes eraan? Nergens.

Aan haar eigen keukentafel knipte Marleen haar eerste knuffeldoekjes en maakte er allerlei labels aan. Opnieuw beschuit met muisjes: Snoozebaby was geboren.

Na een uitgebreid marktonderzoek in 2005 lagen de eerste producten binnen één jaar in de winkel.

Na de knuffeldoekjes volgde een hele range aan ultrazachte producten met een hoog ik-wil-je-aanraken-gehalte. En ook vandaag wordt er weer met veel plezier gewerkt aan het ontwerp van de volgende producten. Frisse dessins, de fijnste stoffen en natuurlijk alles voorzien van de labeltjes waar alles ooit mee begon.

Inmiddels worden de Snoozebaby producten in meer dan 450 winkels in 30 landen verkocht.'

Marleen Rameckers - oprichtster Snoozebaby

lees meer

JANNEKE VENS

Janneke Vens

Ik ben Janneke en ik ontwerp en ontwikkel de prachtige collectie van Snoozebaby.

Als je zwanger bent wil je graag alles voor je kindje op orde hebben. Het bedje mooi opgemaakt, de kleertjes klaar hangen en het kamertje helemaal af. Ook in de woonkamer wil je graag een plekje creëren waar je kindje zich veilig voelt en plezier kan maken, kan leren spelen. Tijdens je zwangerschap is er genoeg tijd om alles voor te bereiden zodat je kleintje zich helemaal welkom voelt.

Met deze beleving in mijn hoofd werk ik op de computer en met de hand aan de collectie van Snoozebaby. De producten die ik ontwerp en ontwikkel hebben een speels samenspel van materiaal, vorm, kleur en dessin. Dessins zijn voor Snoozebaby belangrijk omdat onze producten daar aan te herkennen zijn en daardoor zich makkelijk laten combineren met elkaar. Doordat ons kleurbeeld getoetst is aan de huidige trends kan het product heel goed gecombineerd worden met andere merken. De basis materialen voor Snoozebaby moeten zacht zijn en zo natuurlijk mogelijk. De toevoegingen kunnen plezier bieden zoals alle labeltjes met verschillende texturen om aan te voelen of mee te spelen.

lees meer

SWEET DREAMING

more info

Het labeldoekje van Snoozebaby staat ook wel bekend als de Sweet Dreaming (25 cm x 25 cm). Wanneer jouw baby met dit knuffeldoekje vol verschillende ultrazachte labeltjes knuffelt, kroelt of speelt, wordt hij of zij rustig en blij. De twaalf labels van dit labeldoekje geven gegarandeerd speel- en droomplezier. Door lekker met het knuffeldoekje te frummelen, spelen, duimen of knuffelen, wordt de fijne motoriek van jouw baby bevordert en de tastzin gestimuleerd. Snoozebaby labeldoekje biedt rust, comfort en troost, waardoor je kindje prettig in slaap valt in zijn of haar bedje of tijdens een lange autorit.

Sweet Dreaming

Wikkeldoek

more info

Dankzij de wikkeldoek kan je baby heerlijk snoezelen in een eigen coconnetje. Met deze wikkeldeken creëert je baby een eigen comfort zone, waarin hij of zij heerlijk kan snoezelen. De wikkeldoek is 110cm x 90cm en heeft een voetenzakje, een capuchonnetje, een geïntegreerd knuffeldoekje en uitsparingen in de rug. Die uitsparingen zijn super handig om de gordeltjes van een wippertje, buggy of autostoel door te steken. Er is voor elk been een aparte voetenzak, waardoor de drie-punts (voorkeur) of vijf-punts sluiting van een autostoel (groep 0) eenvoudig te gebruiken zijn. En het geïntegreerde doekje biedt eindeloos speelplezier vanwege de labeltjes waar ze aan kunnen voelen en spelen.

Wikkeldoek

Cheerful Playing Boxkleed

more info

Verplaats je eens in het perspectief van je baby: als je op je buik of rug ligt te spelen, is het wel zo fijn om een zachte speelmat te hebben. Het liefst een zacht speelkleed met verschillende labeltjes van allerlei stoffen, die uitnodigen om allemaal vast te pakken. Misschien kan je baby zich dankzij deze speelmat wel omrollen!

Cheerful Playing Boxkleed

Baby verschoonmatje

more info

Het luierverschoonmatje van Snoozebaby is een hip hebbeding dat in elke handtas van de hedendaagse mama hoort. Of voor de vader die liever niet met zo‘n grote luiertas op stap wil. Het verschoningsmatje is onderweg makkelijk als verschoonplek te gebruiken onder andere omdat je er tussen vier en zes (newborn) luiers en natte doekjes in kunt stoppen. En zelfs met een tube crème kan dit geheel als een klein compact pakketje (20 x 20 x 10 cm) worden opgevouwen zodat ie in elke hippe handtas past, of makkelijk onder in de bagagebak van een kinderwagen. Het verschoningsmatje is lekker zacht en comfortabel voor een kindje, uitgevouwen 50 x 70 cm. Een ideaal reis product dus. Net als bij de aankleedkussenhoes heeft je baby veel speelplezier van de labeltjes die aan de randen van het verschoningsmatje zitten. Geeft jou precies die 20 seconden om de luier snel en zonder veel gedoe te verwisselen. Vandaar de Easy Changing. Gemaakt in Turkije van Oekotex katoen (50%) en polyester (50%).

Baby verschoonmatje

Knuffeltjes

more info

Geweldige selectie speelse en functionele knuffeltjes. Passend bij de kleuren van de verzorgingsproducten.

Knuffeltjes

Activity Booklet

more info

Een essentieel onderdeel van het leven: spelen. Eigenlijk zouden we er nooit, jong en oud, mee moeten stoppen. Met onze range activitiy toys maak je een goede start en kan je baby spelend ontwikkelen. Ontdekken, pakken, friemelen, voelen, tasten, een pagina omslaan, iets openen, of zelfs strikken. Voor ieder wat wils. Met de labels die aan het artikel vastzitten, garanderen Snoozebaby urenlang speelplezier. Tevens zijn de labels goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en tastzin.

Activity Booklet