Traphekje

-68%
Badabulle Verlengstuk Veiligheidshekje voor Kinderen Safe&Lock 18 cm
B025420

Badabulle Verlengstuk Veiligheidshekje voor Kinderen Safe&Lock 18 cm

Materiaal
Kunststof, Metaal
22 € 7 €
Aan verlanglijst toevoegen Aan verlanglijst toevoegen

Traphekjes: een veilig huis begint bij de trap

Zodra je kleintje kruipend de wereld in trekt moet je ervoor zorgen dat je huis veilig is. Heb je trappen in huis? Dan is een traphekje echt een must. Niet alleen bovenaan de trap, maar ook beneden. Want voor je het weet is je ukkepuk tot halverwege geklommen. Hoe zoek je het beste traphekje uit? En bestaan er traphekjes zonder boren in de muur? Lees welke traphekjes en veiligheidshekjes er zijn en kies één van onze slimme hekjes. Heb je nog een vraag? Onze experts zitten voor je klaar achter de Chat!

1. Het traphekje bij de trap

Zoek je een hekje om de trap mee af te sluiten? Koop er dan meteen 2. Eentje voor bovenaan de trap en eentje voor beneden. Meet voordat je een kinderhekje gaat kopen, eerst heel precies de opening op waarin het hekje moet komen. Handig: onze traphekjes van BabyDan en Safety 1st zijn in breedte verstelbaar. Als je bij de trap kiest voor een klemhekje, bedenk dan wel dat zo’n hekje vaak een drempel aan de onderkant heeft. Zo’n hekje bovenaan de trap gebruiken is minder veilig; je kunt erover struikelen. 

2. Het traphekje als babyhekje, deurhekje of...

Zodra je kindje op handen en knieën het huis gaat ontdekken is niets meer veilig. Denk bij het kopen van een babyhek dus niet alleen aan de trap. Gebruik een hekje ook om andere kamers of ruimtes veilig af te sluiten. Zet het hekje in de keukendeur, om een hete kachel heen of voor de tuindeuren. De hekjes van BabyDan en Safety 1st zijn er in breedtes tot wel 2 meter. Met extra verlengstukken kun je de traphekjes ook nog uitbreiden. Zo maak je je huis overal kindvriendelijk!

3. Klemhekje zonder boren 

Naast de maat van de babyhekjes, en de kleur, moet je tussen verschillende systemen kiezen. De meeste traphekjes maak je aan de muur vast met schroeven. Steviger kan niet. Wil je liever een traphekje zonder boren? Kies dan voor een klemhekje. Deze klem je letterlijk in de opening van de deur, trap of opening die jij wilt afsluiten. Zorg dan wel dat je voor een goed merk kiest, dat uitgebreid getest is. Bijvoorbeeld het hekje Danamic van het merk BabyDan of Easy Close van Safety 1st. Let op: bij de meeste klemhekjes ligt er een drempel op de vloer waar je overheen moet stappen.

4. Harmonica hekje

Een traphekje dat open staat kan in de weg zitten. Of je vindt het gewoon niet zo mooi. Kies dan voor een traphekje dat oprolbaar of inschuifbaar is. Zo zie je er bijna niets van als het openstaat. Een erg goed inschuifbaar traphek is de BabyDan Guard Me. Het harmonica hekje open je met 1 hand en het rolt automatisch verder in.

5. De sluiting van het traphekje

Dicht moet stevig dicht zijn. De traphekjes bij Ikwordmama zijn allemaal uitgebreid getest. Kleine vingertjes kunnen de hekjes dan ook niet openen. Maar jij moet er natuurlijk wel makkelijk in en uit kunnen. Ook met je kindje op de arm of als je je handen vol  hebt met spullen. De veiligheidshekjes van BabyDan en Safety 1st zijn dan ook te openen met 1 hand. Let er bij het kopen van een traphekje wel op, waar de sluiting zit. En ben jij links- of rechtshandig? Kijk ook of het hekje met een kleur of een klik duidelijk aangeeft of het traphekje goed dicht zit. 

6. Goedgekeurd en veiligheidsnormen

Veiligheid is natuurlijk belangrijk bij Ikwordmama. Vooral als kleine ontdekkingsreizigers aan de wandel gaan.. Onze traphekjes zijn goedgekeurd volgens de laatste veiligheidsnormen. De Consumentenbond riep het traphekje BabyDan Guard Me zelfs uit tot de beste uit de test. 

Wil je nog iets vragen over de traphekjes van Ikwordmama.nl of over een ander artikel? Dat kan! We staan voor je klaar in onze Chat of bij onze Klantenservice. We helpen je graag verder.