Borstkolven

Sorry,
niets gevonden voor uw zoekterm
Ter compensatie van het ongemak schenken wij u 10% korting* op uw volgende bestelling
Promocode
EMPTY-s10
Promotiecode gekopieerd
De korting tot 31-12-2022. De korting is geldig voor alle producten, behalve de merken Bopita, Recaro, Doona, Nomi, Theraline, Träumeland en Babyzen. Niet van toepassing op reeds afgeprijsde artikelen. De korting kan niet gebruikt worden i.c.m. andere acties en kortingscodes van de webshop. Per bestelling kan slechts 1 kortingscode worden gebruikt. Een kortingscode kan niet gebruikt worden i.c.m. andere kortingscodes, als de voorwaarden van de kortingscode dit niet expliciet vermelden.

Een borstkolf kopen: welke past bij mij?

De Medela Freestyle en de Medela Swing en Medela Swing Maxi zijn bekende namen onder de borstkolven en één van de paradepaardjes in ons assortiment. Maar zoveel vrouwen, zoveel kolven. Welke kolf past het beste bij jou? Op ieder potje past een dekseltje, we helpen je graag kiezen. 

De elektrische borstkolf

Een elektrische kolf is een goede keuze als je een krachtige, snelle en efficiënte kolf zoekt. Bijvoorbeeld bij het niet goed op gang komen van de borstvoeding. Ook als je met regelmaat wilt gaan kolven omdat je weer gaat werken of niet altijd zelf kunt voeden, kies je voor een kolfapparaat.
Een elektrische kolf werkt op stroom, maar vaak heeft de motor ook een accu zodat je niet aan een stopcontact bent gebonden.

Elektrische kolven benaderen zoveel mogelijk het natuurlijke drinken van je kindje, door de verschillende standen van de zuigkracht. Merken als Medela en Ardo gaan nog een stapje verder en werken met een 2-fase systeem: een stimulatiefase en een afkolffase. Kolven zonder geluid, dan zijn de borstkolf van Difrax een goede oplossing. 

Enkele of dubbele kolf?

Zeker onder werktijd, wil je snel kunnen kolven. Kies dan een dubbelzijdige elektrische borstkolf. Deze kolft tegelijkertijd beide borsten af, geeft meer melk en je bent sneller klaar. Een dubbele elektrische kolf is duurder in aanschaf, maar scheelt veel kostbare tijd! En poedermelk natuurlijk. Je kunt hier overigens ook gewoon enkelzijdig mee kolven. De Philips Avent borstkolf Comfort is een zeer complete set voor regelmatig kolven. Kolf je dagelijks? Dan is de Medela Freestyle jouw kolf.
De complete sets hebben vaak veel extra’s zoals flesjes en koelelementen. Veel van deze artikelen vind je ook bij onze borstkolf-accessoires.

Je borstkolf schoonmaken

Als jonge moeder ben je natuurlijk extra alert op hygiëne, zeker bij het voeden. Het schoonmaken van je kolf is erg belangrijk. Hoe meer losse onderdelen, hoe meer tijd je hieraan kwijt bent. Series als Avent Natural, Avent Natural handkolf en Ardo Calypso of Amaryll handkolf hebben daarbij een gesloten systeem dat het vormen van schimmelinfecties als spruw in het apparaat voorkomt.

De handkolf

Als je alleen af en toe (onder)weg bent is een handkolf een goedkope oplossing. Ze passen prima in elke handtas, want ze zijn klein, compact, geluidloos en hebben geen stroom nodig. Wel moet je met een handmatige borstkolf zelf aan de slag door steeds de zuiger van de handpomp in te knijpen en is de melkopbrengst wat minder.